Mezzosopraan

Lotte van Roosmalen is een mezzosopraan. Zij biedt meerdere diensten aan, zoals zangles en het geven van optredens. U kunt bij haar leren hoe u diverse klassieke nummers kunt zingen, maar u kunt haar ook boeken voor een bijzondere gelegenheid. Zij verzorgt graag de muziek bij onder andere recepties, bruiloften, jubilea en huiskamerconcerten. Lotte van Roosmalen denkt graag met u mee om de zangles of een optreden op uw wensen af te stemmen. Haar specialisatie is klassieke muziek. Zij is de aangewezen mezzosopraan als u van deze muziekstijl houdt.

Wat is een mezzosopraan?

In de muziek worden diverse Italiaanse termen gebruikt om toonhoogtes en stemmen te beschrijven. Elke persoon heeft een eigen en unieke stem, waardoor iedereen ook op een andere manier zingt. Mannen zingen over het algemeen laag en vrouwen juist hoog. Natuurlijk kan een goede zanger of zangeres diverse toonhoogtes bereiken, maar wel binnen een bepaald bereik. Het bereik is de afstand tussen de laagste toon en hoogste toon. Om het bereik van een zangstem aan te geven worden 6 termen gebruikt. Vrouwenstemmen kunnen ingedeeld worden onder sopraan, mezzosopraan en alt, terwijl mannenstemmen omschreven worden als tenor, bariton en bas. Het woord ‘mezzosopraan’ bestaat uit de woorden ‘mezzo’ (half) en ‘sopra’ (boven). Dit betekent dat een mezzosopraan een middelhoge vrouwenstem is. Een sopraan is hoge stem en een alt is een lage stem. De mezzosopraan ligt precies tussen het bereik van deze zangstemmen in.

Op welke manieren kan Lotte van Roosmalen, de mezzosopraan, u helpen?

Lotte van Roosmalen kan als mezzosopraan u op verschillende manieren helpen. Zij biedt zangles aan in haar eigen zangstudio in Breda, genaamd ZANGPUNT BREDA. Haar lessen zijn gericht op het leren zingen van klassieke muziek. Het draait daarbij om de techniek, maar ook op de presentatie. Daarnaast zijn de lessen speels en flexibel zodat u optimaal zult genieten van het leren zingen. Voor meer informatie over de tarieven van de zangles kunt u een e-mail sturen. Naast het geven van zangles treedt Lotte van Roosmalen op als mezzosopraan. Ze kan alleen optreden of samen met andere muzikanten, zoals een pianist en een harpist.

De muziek die de mezzosopraan Lotte van Roosmalen aanbiedt

Lotte van Roosmalen heeft een voorliefde voor klassieke muziek. Zij zingt dan ook vooral klassieke muziek en ze geeft graag les in dit genre. Om zichzelf uit te dagen gaat de mezzosopraan ook aan de slag met popmuziek, musicals en jazz. Deze genres vormen eveneens het repertoire van de muzikanten waar ze mee samenwerkt. Op deze website kunt u zien welke genres en nummers bij de duo’s en bij de zanggroep aan bod komen. Het is altijd mogelijk om met Lotte van Roosmalen te overleggen over de mogelijkheden.

Hoe kunt u contact opnemen met Lotte van Roosmalen, de mezzosopraan?

Wilt u contact opnemen met Lotte van Roosmalen om haar te boeken of om zangles bij haar te volgen? Op deze website staan alle mogelijkheden die Lotte van Roosmalen aanbiedt. U kunt contact met haar opnemen via 06 205 77 872 of door te mailen naar lottevroosmalen@gmail.com. Geeft u gerust aan wat uw wensen zijn. Wilt u de mezzosopraan bijvoorbeeld boeken voor een optreden? Dan kunt u aangeven voor welke gelegenheid u de muziek wilt regelen en wat u in gedachten heeft. Lotte van Roosmalen denkt graag met u mee. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen als u zangles wilt volgen bij de mezzosopraan. Lotte van Roosmalen geeft aan of zij nog plek heeft voor de zangles en wanneer de zangles plaats kan vinden.