Lotte van Roosmalen

over Lotte

Alt-mezzo

Alt-mezzo Lotte van Roosmalen treedt regelmatig op en zingt in koren als solist. Ook trad ze eerder op met het professionele Zed Chamber Choir, Vocaal Ensemble Reflection en zong ze in 2019 en 2022 met Studium Chorale i.s.m. Philarharmonie Zuidnederland de Matthäus Passion.

Ook is Lotte samen met Caja van der Werff en Leonie Muller een zangtrio gestart, ZINDER. Ze vertalen oud-Nederlandse liedjes naar liedjes met een moderne jas. Kijk voor meer info op www.zinder.band

Het gloednieuwe trio Zinder

Het trio Zinder (Lotte van Roosmalen, Leonie Muller en Caja van der Werff) is druk bezig met haar toffe liedprogramma! We brengen een nieuw programma dat we mochten ontwikkelen met financiële steun van de Gemeente Breda: oud-Nederlandse volksliedjes vanaf de middeleeuwen, gestoken in een moderne jas, bewerkt voor de luisteraar van nu. Kijk op zinder.band of luister op https://open.spotify.com/track/76SGjihEfxzTwINAlLHhn3

Zinder werd in 2022 gesubsidieerd door de gemeente Breda

Zanglespraktijk Zangpunt Breda

Lotte heeft een zanglespraktijk in een fijne studio naast haar huis. Er is nog ruimte voor kinderen die in de zangklassen willen zingen! Ze geeft met veel plezier les in de technieken die bij het zingen komen kijken. Lotte vindt het een uitdaging om via adem-, lichaamswerk en beweging een ander te kunnen laten voelen hoe de klank vanzelf kan gaan stromen. Voor meer info, zie de pagina “ZANGPUNT BREDA” op deze website. Het is voor haar leuk om af en toe een uitstapje te maken naar jazz, musical of pop met een klassiek tintje. Dit komt terug in de zanglessen die ze geeft. 

Het belang van kunst

Muziek geeft ons zuurstof, het stimuleert de creatieve geest, het prikkelt ons en het raakt ons. Muziek gaat ook over persoonlijke groei, je maakt jezelf hoorbaar!

Opleidingen

Alt-mezzo Lotte van Roosmalen studeerde Orthopedagogische Muziekbeoefening en Schoolmuziek in Maastricht en doceerde enkele jaren muziek in het voortgezet en basisonderwijs. Omdat haar liefde voor het zingen bleef groeien begon ze in 2008 aan de studie Solozang Klassiek aan het Fontys Conservatorium van Tilburg. Deze opleiding heeft ze in 2012 met succes afgerond bij Xenia Meijer en Hanneke Kaasschieter. Daarna waren Mariëtte Witteveen en Joke de Vin haar zangcoach. Lotte heeft Level one en two van de EVT zangmethode behaald bij Alberto ter Doest (o.a. Nederlands Kamerkoor). Ze heeft deelgenomen aan masterclasses van o.a. Johanette Zomer, Charlotte Margiono, Mariëtte Witteveen en Henk Neven. Lotte volgde in 2021 – 2022 module 1 en 2 van Vocal Leadership aan Codarts Rotterdam. 

Solozang Klassiek - Fontys Conservatorium van Tilburg
Lotte rondt in 2012 de opleiding solozang af bij Hanneke Kaasschieter en Xenia Meijer. Ze heeft er meerdere mooie projecten mogen meemaken, zoals deelname aan opera The Medium van Menotti, delen uit Mozart's Zauberflöte en Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni (koor). Op haar eindexamen zong ze liederen en aria's van Daan Manneke, Olivier Messiaen en Georg Friedrich Händel.
Donna Anna uit Don Giovanni
Samen met operagezelschap Klein Podium heeft Lotte als Donna Anna de opera Don Giovanni van Mozart uitgevoerd in 2012 met orkest olv Rik Ghesquière en regisseur Ronald Wolthuis. Ze zong toen nog sopraan en heeft genoten van het spelen van deze rol en het zingen van de uitdagende aria's.
Matthäus Passion 2019
De Matthäus Passion is een werk waar je van blijft houden. Het is elke keer weer een prachtwerk om er naar te luisteren. Geen feest, want je hoort het lijdensverhaal in het grote werk van Bach. Maar het is toch wel een genot om er naar te luisteren. Er zitten zoveel lagen in dat het nooit zal vervelen. Wat fijn dat de theaters weer open mogen zijn en er in 2022 weer meerdere Matthäus Passions te horen zullen zijn. Lotte zong het werk in 2019 en zingt het in 2022 weer met Studium Chorale.
Begijnhof
Samen met Guillermo Quintero Rojas heeft Lotte een muzikaal optreden verzorgd in het Begijnhof. In de sfeervolle tuin was dat geweldig om te doen. Het was één van de laatste concerten voor de corona-maatregelen in het leven werden geroepen. Gelukkig zijn nu de theaters weer open en kan de samenleving op alle fronten weer open, zo ook de kunst- en cultuurwereld!
2008
2012
2019
2019